Potpisan memorandum o razumevanju i međusobnoj saradnji sa sofijskim univerzitetom za nacionalnu i svetsku ekonomiju iz Sofije

Memorandum  o razumevanju i međusobnoj saradnji između Ugovorne okružne privredne komore Pirot i  Univerziteta za nacionalnu i svetsku ekonomiju potpisali su 27. marta 2024 godine u Pirotu, predsednik Komore dr Dragan Kostić i imitar Dimitrov, rektor Univerziteta za nacionalnu i svetsku ekonomiju iz Sofije.


Memorandum je potpisan sa ciljem unapređenja dosadašnje saradnje a ujedno je i preduslov za zajedničko pristupanje prekograničnim fondovima i fondovima EU.


Ugovorna okružna privredna komora Pirot i Univerzitet za nacionalnu i svetsku ekonomiju sarađuju dugi niz godina u organizaciju konferencije „Regionalni razvoj i prekogranična saradnja“ , a potpisivanje ovog memoranduma će doprineti da se saradnja podigne na viši nivo sa akcentom na konkretnoj ideji za prekogranični industrijski park Dragoman-Dimitrovgrad koja je već predstavljena u Sofiji, a čija realizacija zavisi od fondova EU i od daljih pregovora.


osnovana je u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, kao interesna, poslovno-stručna i neprofitna organizacija privrednih subjekata ...
2017 © PRIVREDNA KOMORA PIROT    All rights reserved.


Dizajn Sektor marketinga Slobodne zone PIROT