Konferencija “Poboljšanje saradnje sa poslovnom dijasporom u Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj”

U okviru projekta LinkUp! II Srbija, finansiranog od strane Razvojne agencije Austrije, organizovana je online Konferencija “Poboljšanje saradnje sa poslovnom dijasporom u Austriji, Švajcarskoj i Nemačkoj” u periodu od 16. do 18. juna 2021.godine preko Zoom platforme.

 

Cilj konferencije je predstavljanje rezultata prve godine sprovođenja projekta Link Up! Serbia II, razgovor o novim oblicima saradnje koji se razvijaju između poslovne dijaspore i lokalnih samouprava i MSP u Srbiji kao i o novoosnovanom Poslovnom habu za dijasporu i o onlajn platformi „Poslovni atlas za dijasporu i Srbiju“. Takođe takođe tema razgovora bila je i organizacija nove konferencije poslovne dijaspore za srpske kompanije u Cirihu, investicione konferencije u Beču, potencijalnim B2B sastancima u Nemačkoj i danima dijaspore u oblasti biznisa / istraživanja koji će se održati u Srbiji.

 

U okviru panel diskusije "Tehnička podrška i dugoročna saradnja Regionalne razvojnje agencije (RRA) sa jedinicama lokalne samouprave (JLS) prema dijaspori“ dr Dragan Kostić, predsednik Ugovorne okružne privredne komore Pirot, između ostalog predstavio je poslovanje Komore i ukazao na veliki značaj organizovanja Međunarodne naučne konferencije pod nazivom “Regionalni razvoj i prekogranična saradnja” i njen doprinos privrednom razvoju pirotskog okruga kao i saradnji sa dijasporom.


osnovana je u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, kao interesna, poslovno-stručna i neprofitna organizacija privrednih subjekata ...
2017 © PRIVREDNA KOMORA PIROT    All rights reserved.


Dizajn Sektor marketinga Slobodne zone PIROT