Prezentacija projekta Zelena privreda Srbije

U prostorijama Ugovorne okružne privredne komore Pirot u petak, 5. februara 2021. godine održana je prezentacija projekta Zelena privreda Srbije koji sprovodi udruženje Svetionik znanja.


Zelena privreda Srbije je projekat podržan od strane Evropske Unije i Beogradske otvorene škole sa ciljem da približi Zero Waste koncept lokalnim samoupravama, privredi i građanima četiri izabrane opštine u Srbiji a u cilju dodatnog usklađivanja Srbije sa preuzetim obavezama iz Poglavlja 27 za pristupanje Srbije Evropskoj Uniji. Pored Pirota, projekat Zelena privreda Srbije se realizuje i u Sremskoj Mitrovici, ?osjeriću i Prijepolju.


Realizacija projekta se održava na tri nivoa, od kojih je jedan pružanje podrške jedinicama lokalne samouprave u unapređenju praksi ili dokumenata javne politike u cilju kvalitetnije podrške kompanijama u smanjenju i boljem upravljanju otpadom.


Ugovorna okružna privredna komora Pirot, kao društveno odgovorno udruženje, je pružila podršku ovom projektu u vidu prikupljanja informacija i predlaganja rešenja za probleme specifične za našu lokalnu samoupravu sa ciljem smanjenja i boljeg upravljanja otpadom našeg okruga. Osnovni rezultat projekta jeste vodič “Zero Waste kroz Zelenu privredu Srbije” koji su kreirali eksperti za lokalne kompanije kako bi prilagodile svoju proizvodnju Zero Waste principima i time pospešili svoje poslovanje.


osnovana je u skladu sa Zakonom o privrednim komorama, kao interesna, poslovno-stručna i neprofitna organizacija privrednih subjekata ...








2017 © PRIVREDNA KOMORA PIROT    All rights reserved.


Dizajn Sektor marketinga Slobodne zone PIROT